В Одесі цього тижня народжується більше дітей: хто лідирує

Усі пологові працюють

Минулого тижня в Одесі народилися 134 маленьких українці. На світ з'явилося на чотири дитини більше, ніж попереднього тижня.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Населення Одеси за тиждень поповнили 80 хлопчиків та 54 дівчинки. Усі міські пологові будинки працюють у повному обсязі, медперсонал знаходиться на робочих місцях.

Які щеплення роблять новонародженим?

Щеплення дітям починають робити ще у пологовому будинку. Перше щеплення у пологовому будинку робиться від гепатиту В у перший день життя. Якщо новонароджена дитина перебуває у важкому стані, щеплення відкладають до поліпшення її самопочуття та ставлять перед випискою з пологового будинку. На третій-п'ятий день життя робиться протитуберкульозне щеплення новонародженим у пологовому будинку. Вакцинацію проти туберкульозу не проводять в один день з іншими щепленням. Діти, які не отримали щеплення при народженні у пологовому будинку, мають пройти вакцинацію у педіатра.

У два місяці робиться комплексна АКДП щеплення від дифтерії, кашлюку та правця. Ревакцинація АКДС здійснюється у чотири, шість та 18 місяців. У календар дитячих щеплень до року життя також входить вакцинація від поліомієліту та гемофільної інфекції. Щеплення від поліомієліту роблять у два, чотири, шість, 18 місяців, у шість та 14 років. Вакцинацію проти гемофільної інфекції здійснюють у два, чотири та 12 місяців.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що семирічна Саша Паскаль, яка минулого року втратила ногу через обстріл Затоки, взяла участь у змаганнях з гімнастики. Це перший виступ спортсменки після протезування та довгої реабілітації. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися