Понад 700 одеситів підтримали акцію “День без тютюну”

У 68 людей виявили підозри на захворювання органів дихання

Всесвітній день без тютюну. Одесити доєднались до акції, яку орагнізували Департамент охорони здоров'я Одеської міськради та Одеський міський Центр здоров'я.

Головна мета - продемонструвати наслідки вживанням тютюну, а також виявити ризики для здоров'я.

Традиційно, під час акції всі охочі мали змогу безоплатно пройти профілактичне флюорографічне обстеження. Акція проводилася на базі міської клінічної лікарні №1, міської лікарні №5, Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, консультативно-діагностичних центрів №6, №20 та №29.

Всього профілактичну флюорографію під час акції пройшли 682 людини, з них у 68 виявили підозри на захворювання органів дихання: 

- хронічних захворювань легень — 33, 

- пневмосклероз — 22, 

- підозра на онкопатологію — 3, 

- підозра на туберкульоз — один випадок та інші.

7 мільйонів людей у світі щорічно помирають від захворювань, пов'язаних із курінням, такі дані наводить ВООЗ. Тютюновий дим містить понад 4 000 хімічних речовин, щонайменше 250 з яких шкідливі для людини.

Куріння перебуває в прямому зв'язку з розвитком часто несумісних із життям захворювань, таких як рак, інфаркт.

Вторинний тютюновий дим, що вдихається під час пасивного паління, негативно впливає на дихальну, серцево-судинну системи, підвищує ризик розвитку інфаркту, ішемічної хвороби серця і раку легенів.

ВООЗ заснувала Всесвітній день без тютюну 1987 року для привернення глобальної уваги до тютюнової епідемії та її смертельних наслідків.

Раніше “Коментарі” повідомляли, минулого тижня в Одесі народилися 134 маленьких українці. На світ з'явилося на чотири дитини більше, ніж попереднього тижня. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  Населення Одеси за тиждень поповнили 80 хлопчиків та 54 дівчинки. Усі міські пологові будинки працюють у повному обсязі, медперсонал знаходиться на робочих місцях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися