У Одесі викрили нелегальних експортерів зерна: вилучили 9 тисяч тонн продукції

У Київській міській прокуратурі зазначили, що на продукцію накладено арешт

В Одесі у недобросовісних експортерів вилучено майже 9 тис. тонн зерна. Про це повідомляють БЕБ та Київська міська прокуратура.

Організатори злочинної схеми закуповували сільськогосподарську продукцію за готівку, без відображення в податковій звітності. Використовуючи підроблені документи, без сплати податків чи платежів, відправляли продукцію на експорт.

Правоохоронці провели обшуки на підприємстві, де зберігалася сільськогосподарська продукція на підставі фіктивних документів від неіснуючої компанії. Вилучили майже 9 тис тонн зерна кукурудзи, пшениці та ячменю, орієнтовною вартістю понад 65 млн грн. На продукцію накладено арешт.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та припинено масштабну схему протиправного вивезення сільськогосподарської продукції за межі території України без сплати податків та неповернення валютної виручки (ч. 1 ст. 205-1, ч. 3 ст. 212 КК України)”, - йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині модернізація бази технічного обслуговування флоту набирає обертів. Нові зварювальні пости вдвічі збільшать темпи ремонту флоту.

Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. У квітні стартував проєкт зі створення у 4-му затоні сучасного ремонтного хабу з єдиним управлінням. В затон було переміщено дебаркадер, на якому раніше розташовувався склад матеріального постачання. Дабаркадер перетворили на другий виробничий майданчик, оснащений усіма необхідними технічними засобами. Це дозволяє одночасно брати в роботу не чотири, а дев’ять барж. Наразі очікується постачання обладнання для двох додаткових зварювальних постів, що удвічі збільшить темпи ремонту суден.

Нагадаємо такод, що “Коментарі” повідомляли, що одеського підприємця визнали винним у спробі підкупу голови Держслужби з лікарських засобів. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, але до в'язниці він не сяде. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. На підставі ч. 2-4 ст. 75 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, йому встановлено іспитовий строк тривалістю 2 роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися