Затримано та конфісковано 2 500 тонн російської залізної руди в Одесі

Наразі залізну руду готують для продажу

Прокурори Одеської обласної прокуратури вчинили арешт майже 2 500 тонн залізної руди, яка належить російській групі компаній АО “Холдинговая компания “Акционерное общество “Металлоинвест”. Загальна вартість конфіскованої сировини становить 10 млн гривень.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, російські суб’єкти господарської діяльності незаконно ввезли залізну руду на митну територію України з наміром переправити її морським транспортом до третіх країн для подальшого продажу. Але план був зірваний, оскільки правоохоронні органи виявили приховану сировину на одній із залізничних станцій Одеської залізниці під час обшуків та вилучили її.

picture

Наразі залізну руду передано для реалізації Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) відповідно до клопотання прокурора. Отримані кошти від продажу будуть використані на користь України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Служби безпеки України (СУ ГУНП) в Одеській області за оперативного супроводу співробітників прокуратури.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) прийняла рішення про арешт активів Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука, на суму майже 740 млн грн. За матеріалами СБУ, арешт стосується корпоративних прав в семи підприємствах, які належать до припортової інфраструктури на Одещині.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися