Актуально

На Одещині СБУ арештувала активи дружини Медведчука Оксани Марченко

Марченко була причетна до фінансування російських окупантів

Служба безпеки України (СБУ) прийняла рішення про арешт активів Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука, на суму майже 740 млн грн. За матеріалами СБУ, арешт стосується корпоративних прав в семи підприємствах, які належать до припортової інфраструктури на Одещині.


Про це повідомляє СБУ.


Серед заблокованих активів знаходяться корпоративні права в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодітіз". Ці компанії відіграють важливу роль у транспортуванні палива та інших стратегічних вантажів через акваторію Чорного моря.

picture

Підставою для арешту стали фінансові зв'язки Оксани Марченко з офшорними структурами, які контролювали частки у цих підприємствах. За даними слідства, Марченко була причетна до фінансування російських окупаційних угруповань. Їй повідомлено про підозру згідно з частиною 3 статті 110-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

picture

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення щодо конфіскації частини активів Володимира Сальдо. Проти колаборанта, який очолював окупаційну адміністрацію Херсона, відкрито кримінальне провадження за підозрою у держзраді в умовах воєнного стану.


Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує роботу щодо виявлення та вилучення майна, яке належало країні-агресору. Згідно з матеріалами ДБР, на цей раз суд наклав арешт та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) понад пів тисячі тонн сталевої продукції, яка належала Росії.

Джерело: https://t.me/SBUkr/8516


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися