Інформаційна безпеки у сфері освіти: в Одесі відбувся круглий стіл

Під час заходу підняли питання кібербезпеки, а також обговорили впровадження цифрових ресурсів в управлінні закладом освіти

Впровадження цифрових ресурсів, основні засади забезпечення кібербезпеки, захист інформації - основні теми, які обговорювали учасники круглого столу. 5 червня Асоціація керівників закладів освіти міста Одеси за підтримки Департаменту освіти та науки Одеської міської ради організувала зустріч з питань інформаційної безпеки у сфері освіти.

Головна мета зустрічі поділитися досвідом використання цифрових інструментів у закладах вищої освіти, а також впровадженням електронного документообігу та інших цифрових рішень в органах влади.

До заходу доєдналися представники Обласного інформаційно-аналітичного центру, керівники закладів загальної середньої освіти, а також вищих навчальних закладів. 

Асоціація керівників закладів освіти м. Одеси запропонувала створити робочу групу з вирішення актуальних питань цифровізації та цифрової трансформації у системі освіти.

Нагадаємо, в Одесі 7 червня, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації. Наразі область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. Також можуть бути залучені приміщення закладів освіти для короткострокового розміщення. Організовано харчування, соціальний і медичний супровід. 

Зазначимо також, що на Херсонщині бійці Нацгвардії забезпечують евакуацію постраждалих. Гвардійці військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання з використанням плавзасобів і військового транспорту спільно з рятувальниками і поліцейськими надають допомогу цивільному населенню.

Джерело: Вопросы информационной безопасности в сфере образования обсудили в Одессе


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися