Цьогоріч випускні проводитимуться тільки в школах, де є укриття

В Одеській обладміністрації закликали утриматися від гучних гулянь

Випускним вечорам все-таки бути. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак. Чиновник зазначив, що кожна школа вирішуватиме самостійно дату гулянь, втім в департаменті закликали провести святкування тихо та скромно.

"Звичайно, ми рекомендували, щоб ніяких гучних святкувань не проводили, оскільки в країні у нас війна, натомість провести [захід] у межах класу на території закладу з офіційним врученням документів про освіту", - зазначив Лончак. 

Водночас, є один нюанс. Випускні будуть проводити тільки у тих школах, де є необхідно обладнанні укриття. 


Однозначно, випускні вечори будуть лише в тих закладах, де є укриття. Тоді, коли буде повітряна тривога, звичайно, всі спускаються в укриття, і після завершення, фіналу – повертаються до вручення", – підкреслює Олександр Лончак.

Олена Буйневич - директор міського департамент освіти та науки зізналася, що тенденція святкування випускних останніми роками змінилася, адже молоді люди та їх батьки розуміють реалії сьогодення. 


"Є, звичайно, родини з дітьми, які об’єднуються, їдуть гуляти до парків, до ресторану, але це не така організована святкова подія, як це було до 2022 року. Щодо того, як наші випускники відмічають це свято, то ми можемо побачити зараз, що на відміну від попередніх років, у нас немає дітей у святкових вбраннях, які гуляють містом, які пересуваються у вечірній час, тобто всі вимоги комендантської години виконуються", — розповіла Буйневич.

Раніше “Коментарі” писали, що через загрози дитячі оздоровчі заклади на Одещині цього літа не працюватимуть. Більшість з них не відповідають вимогам безпеки. Про це розповіла Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися