На Одещині родинам загиблих прикордонників вручено державні нагороди

Нагороди вручив начальник РУ Морської охорони ДПС контрадмірал Олег Костур

У місті Білгород-Дністровському відбулась церемонія вручення державних нагород родинам загиблих прикордонників — штаб-старшини Дмитра Юр’єва та старшого сержанта Віктора Череващенка. Ордени "За мужність" III ступеню були нагороджені цим військовослужбовцям посмертно за їх особисту мужність і самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Дмитро Юр’єв, який служив у 23 загоні морської охорони, віддав своє життя захищаючи рідний Маріуполь. Виконуючи бойове завдання зі стримування та недопущення прориву ворожої техніки та живої сили противника в місто, він загинув 11 березня 2022 року.

picture

Віктор Череващенко, який служив у 3 прикордонному загоні, брав участь у бойових діях на Сході України з лютого 2022 року. 3 травня 2022 року, під час масованого артилерійського обстрілу позицій прикордонників у Луганській області, він отримав смертельне поранення.

Вже більше як рік триває загарбницька війна. Наші військовослужбовці дають відсіч російським окупантам і з кожним днем наближають Перемогу. На превеликий жаль, цінною найдорожчого. Кожного, хто поклав своє життя на полі бою, ми вшановуємо як героя. Ваші рідні неухильно виконували конституційний обов’язок, захищаючи цілісність та незалежність України. Вони гідно пройшли шлях воїна. На цьому їх бойова слава не закінчиться, адже вони навіки залишаться частиною великого прикордонного братства, — зазначив начальник Регіонального управління Морської охорони Державної прикордонної служби контрадмірал Олег Костур. 

Нагадаємо, що в Одесі відзначили заслуги героїв, які стояли на захисті України. Відзнака Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України була посмертно вручена Володимиру Калмику, учителю фізичного виховання Біляївського ліцею № 1, з Одеського району.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися