Можливість повернутися до повноцінного життя

В Одесі запрацював другий реабілітаційний центр для поранених військових

Другий центр національної мережі Recovery відкрили на Одещині. Інноваційний реабілітаційний центр спрямований на відновлення поранених військових. Про це повідомили в Одеській ОВА.

В центрі облаштували зали фізичної терапії та кінезотерапії, три кабінети апаратної фізіотерапії, кабінет ерготерапії, кабінет психологічної підтримки, маніпуляційну, а також 13 палат на 30 ліжок. Загалом площа створеного центру склала 630 квадратних метрів.

“Завдяки інноваційному реабілітаційному центру, українські поранені військовослужбовці зможуть проходити відновлення з різними травмами, в тому числі з пораненнями, отриманими внаслідок вибухів, за найвищими стандартами реабілітації. Відкритий центр дозволяє відновлювати ходу, втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок на високому технологічному рівні. Ми маємо надати кожній людині, яка постраждала від російської агресії, можливість повернутись до повноцінного життя”, - зазначив Перший заступник голови Одеської ОВА Борис Волошенков. 

Команда спеціалістів складається з лікарів фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, асистентів, логопеда та психолога, які надають реабілітаційну допомогу ЗСУ.


Нагадаємо, що лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації. На 25-му тижні вагітності дитина потребувала спеціалізованої терапії та штучної вентиляції легень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися