Портові буксири прибиратимуть одеське узбережжя

До берегів Одещини продовжують прибувати різноманітні речі

Уламки та сміття, яке винесло течією до одеського узбережжя, в результаті руйнування Каховської дамби, прибиратимуть портові буксири. Про це повідомила місцева влада Одеси. Крім того, до ліквідації залучили місцеві та державні служби. Майданчики для збору сміття наразі знаходяться на етапі підготовки. 

Міський голова Геннадій Труханов повідомив, що спеціалісти прогнозують збільшення кількості сміття в найближчі дні.


За прогнозами фахівців, найближчими днями кількість сміття буде збільшуватися. Найбільш небезпечними є річкові міни. Вони невеликі за розміром і можуть бути непомітними у морі. Їх розмінування неможливе, тому буде здійснюватися підрив на місці. Через це посилена охорона правопорядку вздовж одеського узбережжя", — зазначив Геннадій Труханов.

Крім того, в Одесі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів та купання у морі, а небезпека вибуху мін зростає.


Раніше “Коментарі” писали, що в море та річки області приносить протипіхотні міни та отруйні речовини Після підриву Каховської ГЕС окупантами, наслідки відчуваються не лише на Херсонщині, а й у всьому південному регіоні України. Особливо серйозна ситуація склалася у Чорному морі та на берегах Одещини, де нині річкові потоки неперервно приносять різноманітні предмети та речі. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Нагадаємо, що протягом останнього тижня, в рамках "зернової угоди", з портів Великої Одеси відійшло 19 суден. Загалом, на їх бортах було перевезено майже мільйон тонн зерна та інших харчових продуктів. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися