Спутали степову гадюку із звичайний водяним вужем

Директор зоопарку зазначив, що маловірогідно, щоб змії з Херсону мігрували до Одеси

На Одещині біля берега містяни знайшли змію, яку сприйняли за гадюку. Однак це виявився водяний вуж. Директор Одеського зоопарку виїхав на місце, щоб переконатися, що одеситам нічого не загрожує.

"Вчора ми виїжджали до моря за викликом поліції, було повідомлення про начебто гадюку, але виявилось, що то просто водяний вуж (Natrix tessellata). На Херсонщині дійсно мешкає степова гадюка (Vipera renardi), і теоретично може принести і її, але на практиці це дуже маловірогідно. Тому не варто у кожній змії бачити небезпеку", — пояснив Ігор Біляков.

Директор Одеського зоопарку Ігор Біляков зазначив, що до узбережжя приносить різних тварин з Херсона, зокрема змій. Їхні фото можна надисати йому за номером телефону 068 140 45 39.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі, в межах міста і навколо міста немає отруйних змій.  У Савранському лісі є гадюка Нікольського, але, як зазначив Ігор Біляков, він її шукає вже 40 років і за цей час зустрів лише тричі. У Херсонській і Миколаївській областях є степова гадюка, років за 15-20 вона може перекочує і до нас, тому що клімат змінюється, але поки що її тут немає".


Нагадаємо, що потік води Чорного моря та річок, пов'язаних з Дніпром, Південним Бугом, Інгулом, Інгульцем та Бузьким лиманом, несе з собою небезпечні матеріали. Відразу зараз течія приносить до берегів Одещини різноманітні предмети, включаючи вибухонебезпечні речі, які потенційно можуть здійснити детонацію. Це створює серйозну загрозу безпеці всіх, хто перебуває біля водойм. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися