Мінна небезпека: якірну річкову міну знайшли біля села Курортне

Гуменюк: на Херсонщині змило склади зброї окупантів

До узбережжя Одещини продовжують прибувати міни із затопленої Херсонщини. Як повідомляють очевидці, "сюрприз" знайшли на пляжі біля села Курортне. ЯРМ (якірну річкову міну) сфотографувалили місцеві мешканці. Це міна розроблена ще у радянському союзі призначена для застосування проти десантно-висадкових засобів противника шляхом встановлення в акваторії річок, озер та водосховищ.

Водночас, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону повідомила, що через розливи було зірвано лінію оборони ворога по лівому березі Херсонщини — там, де росіяни облаштовували мінно-вибухові загородження.

“Лівий берег, який географічно нижчий, виявився дуже потужно залитий і розбурханий цими потоками. А перед цим російські окупаційні війська вибудовували там кілька смуг оборони… Зокрема, і мінно-вибухові загородження, які складалися з декількох рядів замінувань… У цій смузі від 5 до 15 км, яку затопило, були і їхні польові склади боєпостачання… Усе це зараз рознесено по зоні затоплення. І, відповідно, воно може нести небезпеку до тих берегів, куди приходить”, — роз’яснила Гуменюк.

За її словами, водою вимиває велику кількість небезпечної зброї, зокрема міни “Лепесток”. Крім того, вибухонебезпечні предмети можуть бути в островах сміття, які приносить у море течією, тому Гуменюк закликала в жодному разі не торкатися до підозрілих предметів, які прибиває до узбережжя.


Нагадаємо, раніше “Коментарі” писали, що від нічної атаки дронам померло три людини: переселенці з Бахмуту та Херсону. Юлія та Юрій - переселенці з Бахмуту. З початком повномасштабного вторгнення родина переїхала до Одеси, щоб почати будувати життя спочатку. Втім, ворог не дав їх мріям втілитися у життя. Молоді люди загинули від удару вибухової хвилі під час російської атаки Одеси дронами в ніч на 10 червня. Про це в Інстаграм розповіла їх сусідка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися