Україна та Молдова підписли угоду про будівництво мосту через Дністер: що відомо

Ямпільський міст стане альтернативою поромній переправі на прикордонному переході Ямпіль – Косеуць, яка не працює впродовж кількох років

Україна та Молдова підписали угоду про будівництво мосту через Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.


Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Як зазначили у відомстві, відповідну угоду підписали віцепрем’єр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа.


“Сьогоднішнє підписання Угоди є продовженням домовленостей, досягнутих у 2021 році Президентами України та Молдови. Повномасштабна війна рф в Україні внесла корективи в реалізацію проєкту. Але критична необхідність розвитку альтернативних логістичних шляхів робить проєкт Ямпільського мосту безальтернативним”, – зазначили у міністерстві.

Крім того, Кубраков зазначив, що міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом і Кишиневом. Окрім цього, завдяки мосту українські експортери отримають найкоротший шлях із центру України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід окупованого росіянами Придністров’я.


Зазначимо, що загальна довжина мосту становить понад 1400 метрів. Штучна споруда матиме 2 смуги руху з тротуарами з обох сторін. Проєкт мосту також враховує стандарти безбар’єрності, зокрема передбачено влаштування тротуарів з пониженням рівня бортового каменю в межах пішохідних переходів. Для орієнтування осіб з порушенням зору передбачені попереджувальні тактильні смуги. 


Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині створили фабрику ударних дронів. Вона з’явилася восени 2022 року, а перші результати волонтери побачили вже до нового року. Про це розповіла Катерина Новачук співзасновниця та директорка благодійного фонду Хвиля’91. Головна мета проекту допомагати військовим на передовій та створити усі умови, щоб захисникам було легше довести Україну до Перемоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися