Розвиток порту "Південний": що відомо

Голова АМПУ відвідав морський порт в рамках робочого візиту

Голова Адміністрації морських портів України Юрій Литвин відвідав порт “Південний”. Головна мета - ознайомитися із  поточним станом справ. Голова порту “Південний” розповів про актуальні виробничі показники та інфраструктурні об’єкти. Крім того, під час зустрічі були представлені стратегічні плани розвитку та можливості покращення діяльності порту в майбутньому. Про це повідомили у прес-службі АМПУ. 


“Юрій Литвин отримав детальну інформацію щодо заходів яких було вжито для забезпечення безпеки працівників та майна філії під час воєнного стану, ознайомився з діяльністю портових операторів та стивідорних компаній, обговорив виклики та перешкоди, з якими стикаються партнери, а також шляхи подолання складнощів та підтримки безперебійного функціонування виробничих процесів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що морський порт Південний є одним із ключових морських вузлів України і має винятково важливе економічне значення для країни. Унікальною перевагою порту є його незамерзання. Тобто навігація в порту може здійснюватися цілорічно.


Нагадаємо, що на початку червн,, на вхід до порту "Південний" пройшов суховантаж Navios Sagittarius дедвейтом 75,6 тисячі тонн під прапором Панами, який став першим судном у напрямку цього порту, пропущеним після 2 травня. Про це повідомили у Спільному координаційному центрі (СКЦ).


Раніше “Коментарі” писали, що у портах Великої Одеси продовжують зростати обсяги вивантаження вагонів із зерном. Тільки добу 7 червня вивантажили 547 вагонів із зерном Про це передає Rail.insider. Середньодобовий показник наразі становить 493 вагони із зерновими. З огляду на те, що до портів прямують 2663 вагони з цією номенклатурою, час очікування тут становить п’ять діб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися