Одеситів запрошують приєднатися до збору дитячих книжок для малечі з-за кордону

Перший етап проекту завершиться 25 червня

В Одесі запустили пілотний проєкт “Сусідський культурний міст Одеса – Лейпциг”. Його головна мета - ознайомити іноземців із українською культурою, а також не дати забути українським дітям, які виїхали за кордон, рідні книжки, авторів та культур. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Катерина Ільїчова, координатор першого книжкового сусідського моста “Одеса – Лейпциг”.

“Нашими сусідами стали європейські міста. Але наші діти живуть в іншій культурі, шукають собі нових друзів. Наш проєкт цікавий тим, що це жест єднання і вдячності європейським містам. Ми вдячні за прихисток та готові відкрити вам нашу культуру. Тому що у бібліотеках Лейпцигу досі не було українських книжок, особливо казок та історії.”, – розповіла Ільїчова.

Катерина закликала одеситів долучитися до збору дитячих книжок для українських дітей у Лейпцигу. Мітя Ковбасюк, засновник Школи культури сусідства і підкреслив, що приєднатися до проєкту може будь-хто.

“Головна вимога – книжки мають бути в гарній якості і які будуть цікаві діточкам від 3 до 12 років, з сучасними ілюстраціями, сучасних авторів та гідно представляти українську культуру. Книжки збирають координатори по дворах. Тож передавайте книги до координатора у вашому дворі, який збереже їх до моменту посилання. Також можна написати привітальні тексти на адресу [email protected] чи на месенджер +38(067)322-77-36”, – додав Ковбасюк. 

Першу партію книжок планують відправили до Дня Незалежності України, тому покваптеся.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині та ще в кількох регіонах 1 червня розпочався пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС. Перші результати іспиту оприлюднили у Головному сервісному центрі МВС. Так, всього 23% кандидатів змогли здати теоретичне тестування за новою системою іспитів, і 36% - практику, з першого разу. Загалом за тиждень з 1 по 7 червня в чотирьох областях, які доєдналися до пілотного проєкту, теорію склали 2 524 разів, а практику - 2 652 рази.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися