До Дня донора одеські рятувальники здали кров: скільки долучилось до доброї справи

Кожен донор рятує життя

Напередодні Дня донора крові понад 40 одеських рятувальників долучились до доброї справи, та здали свою кров в обласній станції переливання. Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Такі заходи проходять на постійній основі, адже це найменше, що ми можемо зробити для порятунку людей, - йдеться в повідомленні. 


Як підготуватися до здачі крові 

За три дні до донації відмовитися від прийому анальгетиків і аспірину, а також ліків, що їх містять (ці речовини погіршують зсідання крові). Не вживати алкоголь за 48 годин до здавання крові. Виключити із раціону жирну, смажену, копчену, молочну їжу та соління.

Обов'язково відпочити та поснідати (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Не курити за годину до здавання крові. Не приходити здавати кров, якщо відчувається нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).

Під час огляду лікарем перед донацією відверто відповісти на запитання і не приховувати інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання.

За день до здачі крові НЕ можна вживати:

- жирну, смажену та гостру їжу,

- копчені та молочні продукти,

- яйця,

- масло.

У день здачі крові вранці потрібно повністю виключити:

- всі молочні продукти,

- яйця,

- банани, горішки, соєве молоко, цитрусові,

- м'ясні продукти (ковбаса, сосиски).

Навіть найменший шматочок сиру, кава з молоком або вершками, бутерброд з 5 грамами вершкового масло, знежирений йогурт, банан або одне яйце вплинуть на аналіз крові.

Вранці доречно снідати кашею на воді, чаєм з печивом, крупами, стравами з овочів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі зросла удвічі порівняно з попереднім тижнем. Виявлено 110 випадків хвороби, у порівнянні з попередніми 56. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися