718 тисяч євро від Бремену для Одещини

Одеська область та земля Бремен підписали документ про співпрацю

Одеська ОВА та адміністрація німецького регіону Бремен підписали декларацію про співпрацю. Німецькі партнери повідомили, що виділить Одещині перший транш допомоги -  718 тисяч євро. Кошти мають піти на підтримку дітей-сиріт та реабілітацію військових. Про це повідомив Роман Григоришин, заступник голови Одеської обласної військової адміністрації під час ефіру одному з регіональних телеканалів. 

"Сьогодні й завтра ми будемо працювати у групах, щоб напрацювати конкретний план дій. Земля Бремен прийняла рішення про виділення першого траншу на допомогу саме Одеської області. Це 718 тисяч євро. І в першу чергу грощі будуть спрямовані на соціальні проекти – це діти-сироти, реабілітація військових, це обладнання, це важливі медичні пакети – медикаменти, інструменти", – розповів Роман Григоришин.

Крім того, чиновник повідомив. що німецькі компанії готові інвестувати в Одеській регіон. А поки продовжується війна, вони розроблятимуть план відновлення економіки Одещини.

Раніше “Коментарі” писали, що з початку 2023 року до місцевих бюджетів надійшло 11 млрд грн, що на 14% більше від плану. Очікування найбільше перевершили малий та середній бізнес. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Також “Коментарі” писали, що одеситів запрошують приєднатися до збору дитячих книжок для малечі з-за кордону. Одесі запустили пілотний проєкт “Сусідський культурний міст Одеса – Лейпциг”. Його головна мета - ознайомити іноземців із українською культурою, а також не дати забути українським дітям, які виїхали за кордон, рідні книжки, авторів та культуру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися