До продажу на одеських ринків не допустили 200 кілограм риби

На Одещині будуть проходити систематичні комісійні перевірки ринків

200 кілограмів риби не допустили до продажу на ринках на Одещині через те, що вона не відповідає санітарним нормам. Про це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповіла головна ветеринарна інспекторка Одеської області Анжела Ткаченко. Інспекторка зазначила, що у зв’язку із ситуацією на Херсонщині, посилили контроль якості продукті. 

"Станом на сьогодні на території Одеської області 56 державних лабораторій санітарної експертизи здійснюють ветеринарно-санітарний контроль за обігом харчових продуктів рослинного та тваринного походження. За 10-11 червня було не допущено до обігу на території ринків понад 200 кілограмів риби, яка не відповідала вимогам законодавства. Це солона, копчена, в’ялена риба. Були відсутні документи які засвідчують її безпечність та якість".

Наразі усі керівники ринків отримали інструкції, яким повинні слідувати усі продавці. В області будуть проходити систематичні комісійні перевірки ринків. Так, Татарбунарський та Саратський ринки, а також ринок в селищі Маяки вже перевірені. Там порушень не зафіксували.

“Що стосується перевірки ринків Одеського району, які розташовані вздовж узбережжя Чорного моря, відповідний лист вже знаходиться на розгляді в Одеській міській раді й найближчим часом ми плануємо проведення комплексних перевірок ринків Одеси та області".

Нагадаємо, що стан солоності Чорного моря поблизу Одеси — в шість разів нижче норми. Через підрив дамби Каховської ГЕС на екосистему півдня України та зокрема акваторію Чорного моря звалилось велике навантаження. Пік цього спостерігався з 9 по 11 червня



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися