Одеські прикордонники стали одними з лідерів по здачі донорської крові

Кожен донор рятує чиєсь життя

На півдні Одещини прикордонники Ізмаїльського загону є одними з лідерів по здачі донорської крові. Захисники кордонів систематично долучаються до здачі крові аби рятувати життя.

Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

Особливо цей процес набув  актуальності у зв’язку повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України та необхідності донорської крові для потреб військових шпиталів та інших лікувальних закладів. 

Донації не лише допомагають рятувати життя реципієнтів, але й приносять користь самим донорам. У людей, що регулярно здають кров, знижується ризик утворення злоякісних пухлин та розвитку тромбозу, й загалом збільшується тривалість життя, - наводять аргументи у службі. 

Зазначимо, що близько 112,5 млн доз здають донори в усьому світі щорічно. Із них 47% заготовляють у країнах з високим рівнем доходу, де проживає менш як 19% населення світу. Та все ж залишається багато пацієнтів, котрі потребують переливання і не мають своєчасного доступу до крові та її препаратів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що напередодні Дня донора крові понад 40 одеських рятувальників долучились до доброї справи, та здали свою кров в обласній станції переливання. Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися