Стало відомо, де завершується нерестова заборона на Одещині

Дозволяється любительське рибальство

15 червня завершується дія нерестової заборони на деяких водоймах Одещини. Тож з 16 червня дозволяється любительське рибальство.

Про це повідомляє Одеський рибпатруль. 

Дозволяється ловити рибу гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує 7 одиниць на одного рибалку. До того ж добова норма вилову становить 3 кг + трофей. Трофеєм вважається будь-яка риба більша за її мінімальні розміри. 

Заборона спадає на: 

- р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах;

- Кучурганському водосховищі;

- у придунайських озерах (оз. Ялпуг – Кугурлуй, оз. Кагул, оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф’ян, оз. Китай та ін.) та оз. Сасик;

- Стенцівсько - Жебріянських плавнях;

- Хаджибейському, Тилігульському, Григорівському (Малому Аджалицькому), Дофінівському (Великому Аджалицькому), Шаболатському (Будацькому), Сухому і Тузловських лиманах.

Проте  нерестова заборона триває на Дністровському лимані до 31 липня включно.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі провели моніторинг води 13 червня. З відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявили.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися