Кругленька сума: стало відомо скільки заборгували одесити за тепло

На борги вплинула війна

Через війну мешканці Одещини заборгували за тепло майже 1 мільярд гривень. На сьогодні заборгованість складає 925 млн грн.

Про це розповів Антон Шалигайло, директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної військової адміністрації.

Цей борг виник зокрема через те, що у 2022 році Законом України було накладено мораторій на підвищення вартості послуг з централізованого теплопостачання для населення в період дії воєнного стану, зазначив посадовець.

Розуміючи те, що собівартість послуги з централізованого теплопостачання змінюється при незмінному тарифі, цю різницю гарантовано було державою до компенсації підприємствам виробникам послуги. Для 30 обласних підприємств з теплопостачання розмір різниці в тарифах перебільшив 1 млрд грн. Очікуємо на врахування відповідних коштів у Державному бюджеті на 2023 рік та їх подальшої компенсації до початку опалювального періоду, – повідомив посадовець.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеська обласна військова адміністрація (ОВА)  оголосила, що готовність інфраструктури до наближення опалювального сезону становить лише 30%. Також було озвучено, де вже пройшли перевірки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися