Одещина лише на третину готова до опалювального сезону

Наразі обстежено лише 30% об’єктів міста

Одеська обласна військова адміністрація (ОВА)  оголосила, що готовність інфраструктури до наближення опалювального сезону становить лише 30%. Також було озвучено, де вже пройшли перевірки.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної військової адміністрації, Антон Шалигайло.


В Одеської області виконані роботи з приведення у готовність 397 котелень, що становіть 30% від їх загальної кількості в регіоні. Підготовлено 576 км теплових мереж або 30 % від запланованого обсягу; обстежено 2701 багатоквартирних житлових будинків – 30,5% від плану; поведені підготовчі роботи у 152 дошкільних, 195  навчальних закладах, або складає 32 % від потреби відповідно,  – зазначив посадовець.


Він додав, що на цей час були проведені лише необхідні заходи у 31,6% закладів охорони здоров'я (126 закладів). Також до роботи в умовах зими підготовлено лише 30% необхідного запасу посипкового матеріалу та реагентів, а також 98 одиниць спеціалізованої техніки.


Однак, посадовець наголосив, що при підготовці було враховано досвід минулого зимового сезону. Зокрема, було зроблено акцент на забезпеченні альтернативними джерелами електроенергії об'єктів соціальної інфраструктури, а також на забезпеченні додаткового фізичного захисту об'єктів критичної інфраструктури.


Нагадаємо, що на Одещині вперше запустили тестову версію енергонезалежної базової станції, яка забезпечує безперебійний зв'язок навіть під час блекаутів. Цей інноваційний проєкт був реалізований одним з мобільних операторів, який встановив у станцію 7 сонячних батарей для постійного живлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися