Діти мають право навчатися у двох школах одночасно - Буйневич

В Одесі пройшла нарада керівників закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Декілька актуальних питань

Діти, які навчаються одночасно у двох школах: в Україні дистанційно та очно за кордоном, не відраховуються з одеських закладів освіти. Про це нагадала Олена Буйневич - директор міського департаменту освіти та науки. Вона зазначила, що є прецеденти, коли батьків змушують писати заяви на відрахування учнів, втім вони не мають погоджуватись. 

Олена Буйневич також розповіла, що навчання у дві зміни як для школярів. так і для вчителів - незручно, тому у наступному навчальному році буде змішана система навчання: деякі предмети діти вивчатимуть вдома, інші у школі. 

“99 відсотків шкіл втричі більші за місткість укриття. Тобто, потрібно виводити дітей позмінно, по чергах. Тому, щоб не приходили так пізно, очно рекомендовано вивчати предмети, які потребують постійного контакту з педагогом. Найбільш складні. Інші - модулями, дистанційно. Це скорочує час перебування дітей в школі і дозволяє закінчувати уроки для другої зміни як можна раніше. Школи зараз попрацюють над розкладом і уроків, і дзвінків”, - розповіла чиновниця.  

Крім того, чиновниця підкреслює, що категорично заборонено примушувати чергувати вчителів під час тривоги у сховищі. Це робота охоронця, який є в кожній школі. 

“В усіх закладах є ставка денного охоронця, який відкриє укриття вдень. Якщо в школі вакансія, долучити можна на цю ставку будь кого, але не безкоштовне навантаження. Тільки офіційно з вказанням даного обов’язку в робочій інструкції. Вночі є нічна охорона. Закиди, що їм не можна залишати заклад, вважаю не актуальними - укриття знаходиться в закладі і сам охоронець за Інструкцією ПОВИНЕН там перебувати”, - написала Буйневич. 

Нагадаємо, що через підрив дамби Каховської ГЕС в Чорне море потрапило багато небезпечних та отруйних речовин. Тому, Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров'я України настоює на негайній забороні купання.  Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса заявив заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Сергій Дементєв.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися