Новий катер ВМС назвали на честь рiдного мiста загиблого морпiха

Катер типу "Гюрза-М" назвали на честь міста в Рівненській області – "Костопіль", де народився морський піхотинець Олексій Кондратюк

В Одеському порту на військово-морській базі "Південь" в Практичній гавані відбулася урочиста церемонія присвоєння імені нового малому броньованого артилерійського картеру типу "Гюрза-М" для Військово-морських сил України. Про це повідомляє інтернет-видання "Думська".

Катер з бортовим номером Р-180 назвали на честь міста в Рівненській області – "Костопіль". Там народився морський піхотинець Олексій Кондратюк, який загинув у березні 2017 року на сході України.

На церемонії була присутня дружина загиблого морпеха з його маленьким сином, а також міський голова Костополя Євгеній Денисюк. Він вручив екіпажу судна ікону з бурштину і книги про місто.

За словами командира катера, на судні покращено радіоелектронне обладнання. Там встановлена радіолокаційна станція, яка дозволяє відслідковувати повітряну і надводну обстановку та гидроаккустическая станція для виявлення підводних цілей.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", патрульні катери типу Island, які подарували українським військовим морякам Сполучені Штати, офіційно прийняли до складу ВМС України. Разом з ними ряди кораблів ВМС також поповнило аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися