Нова мотивація ходити до школи: в Одесі представили новий проєкт

У проєкті MUS-E беруть участь лише професійні митці

Мистецтво спонукатиме ходити дітей до школи. Новий проект щодо стимулювання дітей до навчання представили в Одесі. Так, директор міського департаменту освіти та науки зустрілася із президентом міжнародного проєкту MUS-E Андором Тімаром. Освітяни обговорили проблему того, що в школі мало часу та уваги приділяється урокам мистецтва, натомість саме вони можуть стати новою мотивацією для дітей відвідувати заклад освіти. У проєкті MUS-E беруть участь професійні митці. У присутності педагогів вони ознайомлять та навчатимуть дітей різним форм мистецтва: спів, танець, музика, рух, драма, образотворче та мультимедійне мистецтво тощо. Ці предмети допоможуть відчути школярам задоволення.

Крім того, партнерство між педагогами та артистами надає вчителю додаткові можливості для розвитку в учнів прагнення до знань, формування стратегії навчання, орієнтованого на потреби, здібності та рівень розвитку кожної дитини.

“Мета проєкту MUS-E: навчання мультикультурної групи дітей із сімей мігрантів або неблагополучних сімей, яким  загрожує соціальна ізоляція або вплив інших соціальних проблем. У програмі MUS-E взаємопов’язані три сфери діяльності: художня, педагогічна та соціальна”,  - прокоментували проект з Одеській міській раді.

Нагадаємо, що “Коментарі” також повідомляли, що діти, які навчаються одночасно у двох школах: в Україні дистанційно та очно за кордоном, не відраховуються з одеських закладів освіти. Про це нагадала Олена Буйневич - директор міського департаменту освіти та науки. Вона зазначила, що є прецеденти, коли батьків змушують писати заяви на відрахування учнів, втім вони не мають погоджуватись.  Олена Буйневич також розповіла, що навчання у дві зміни як для школярів. так і для вчителів - незручно, тому у наступному навчальному році буде змішана система навчання: деякі предмети діти вивчатимуть вдома, інші у школі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися