Театр юного глядача готує нові вистави

Одесити вже зовсім скоро зможуть побачити “Ганчіркова лялька” та “Джалапіта”

З початком повномасштабного вторгнення Театр юного глядача поставив всього дві вистави. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Лілія Штекель, керівниця літературно-драматургічної частини Одеського театру юного глядача ім. Юрія Олеші.

“Восени була вистава “Поліанна” – про радість, яку можна знайти в будь-який момент свого життя. А взимку арттерапевтичну виставу “Колисанка” за мотивами українських колискових, яка допомагала дорослим та дітям переживати жахіття війни. Також увесь репертуар театру,  ми переклали українською”, – додала Штекель.

Втім нарзі колектив театру працює ще над двома виставами:“Ганчіркова лялька” та  “Джалапіта”

“Це п’єса драматурга Уільяма Гібсона “Ганчіркова лялька” – про дівчинку, якій допомогла лялька з дуже щирим і гарячим серцем. Олена Юзвак режисер. І в липні у нас прем’єра вистави “Джалапіта” Емми Андрієвської. Це нове українське ім’я в драматургії. Це іронічна світла філософська казка, яка допоможе знайти глядачам радість”, – зазначила Штекель.

Нагадаємо, що Херсонський театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” цьогоріч відбудеться в Одесі. У вересні захід прийматиме сцена Одеського академічного українського музично-драматичного театру. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Юлія Пивоварова, директорка та художня керівниця театру. Зазначимо, що у рамках фестивалю завжди проходить конкурсний перегляд театральних прем'єр. У фестивальному перегляді журі відзначає кращих акторів, сценографію, музичне і режисерське вирішення вистав тощо. Переможці нагороджуються дипломами. Заявки на участь приймаються до 30 червня і залишити їх можна за посиланням. https://forms.gle/QuZUpi29oCj8sRTm9




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися