У парку “Тузлівські лимани” знайшли браконьєрські сітки біля гніздування рожевих фламінго

Правопорушників так і не вдалося знайти

Територію Національного парку “Тузлівські лимани” біля гніздування рожевих фламінго зачистили від бракон’єрських сіток. Працівники парку намагалися відслідкувати, хто ж залишив незаконне приладдя лову, втім правопорушники так і не з’явилися. Тому у рамках співпраці між національним природним парком “Тузлівські лимани” та екологічною інспекцією Південно-Західного округу, провели великий рейд територією. Спільними зусиллями вдалося прибрати сітки, ятері, які можуть нашкодити рідкісним птахам

Прикро, що навіть під час війни, до деяких браконьєрів не доходить, що на водоймах повинна бути тиша і не повинно бути браконьєрства, особливо там, де вперше за всю історію Тузлівських лиманів поселились дуже рідкісні і неймовірні птахи", ─ йдеться у дописі на сторінці парку. 

Зазначимо, що рожеві фламінго занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи та потребують спільного захисту. Воєнний фактор неспокою в Херсонській області, де вони могли селитись раніше, змусив їх змінити місце й стати вимушеними переселенцями. Новим місцем для себе птахи обрали Одещину. До 500 штук рідкісних рожевих фламінго оселились на території НПП "Тузлівські лимани". Вони облаштували на "пляжі" місця для гніздування.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі врятували кішку, яка впала у пʼятиметрову яму. Інцидент трапився в Березівському районі. Тваринка не могла вибратися самостійно, тому на допомогу прийшли працівники ДСНС.  Про це повідомили у ГУ ДСНС в Одеській області. Рятівники за допомогою драбини та сачка для риболовлі, дістали пухнастика.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися