Черговий нічний обстріл Одещини: ППО знищили чотири крилаті ракети

Одещину атакували ракетами "Калібр" із підводного човна

Сьогодні вночі окупанти нанесли черговий удар ракетами по Одещині. Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", цього разу ворог вдарив крилатими ракетами морського базування "Калібр", які випустив з акваторії Чорного моря. Всього було випущено чотири ракети, які були успішно знищені силами протиповітряної оборони. 

“Ворог знову атакував Одещину. Атака була спрямована з акваторії Чорного моря. Швидше за все, з використанням "Калібрів" з підводного човна. …Але все-таки Сили ППО відпрацювали відмінно: всі чотири ракети, спрямовані на Одещину, були знищені на підльоті до узбережжя. Влучань не допущено”, - сказала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

В Командуванні повітряних сил також наголосили, що пуск ракет здійснили з підводного човна. Експерти зазначають, що це нова тактика ворогів. Її суть полягає у тому, що підводний човен підходить близько до берега і час підльоту ракети до Одеси мінімальний. 

“Коли ракети з’являються в полі зору, до вибуху залишаються лічені хвилини, тому треба негайно реагувати на сигнали тривоги, в будь-якому випадку, і зокрема, коли атака з Чорного моря, оскільки виявлені ракети можуть дуже швидко сягнути своїх цілей. Діставати вони можуть (об'єкти - ред.) по всій території України. Куди саме спрямована ракета - спрогнозувати важко, ми бачимо тільки загальний напрямок”, - сказала Гуменюк.

Зазначимо, що моніторингові групи вночі повідомляли, що ракети прямують в бік Миколаївської області, але потім змінили курс на Одесу. 

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що 15 червня вночі окупанти в черговий раз атакували Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 13 БпЛА типу Shahed 136/131.

14 червня ворог здійснив підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. Сили ППО збили три ракети, але є і влучання. Ця атака призвела до загибелі трьох невинних людей і поранення 13 осіб. Житловий комплекс, навчальний заклад, бізнес-центр, кафе та крамниці в самому серці Одеси постраждали від обстрілу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися