Загризли до смерті: поліція склала адмінпротокол на власника вівчарок

Господару вівчарок загрожує штраф

На Абрикосовій двоє вівчарок 16 червня загризли той-терʼєра. Про це повідомила в поліцію місцева мешканка, яка ввечері прогулюючись зі своєю собакою натрапила на вівчарок, які гуляли без супроводу господаря. Собаки накинулись на маленького песика. На жаль, той-терьер помер на місці. Правоохоронці швидко знайшли господаря. За його словами, собаки самостійно вибігли з дому на вулицю, де він їх пізніше і знайшов. 

Поліція склала на чоловіка адміністративний протокол - порушення правил утримання собак. Наразі чоловіку загрожує штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Яких правил при вигулі тварин має дотримуватися господар

1. Виводити собак за межі квартири чи території її проживання можна лише на повідку (з ошийником, що містить особистий номер), а небезпечних собак – лише на короткому повідку (не довше 1,2 м) і в наморднику;

2. Вигулювати собаку без повідка та намордника дозволяється лише в спеціальних місцях вигулу тварин. Там також можна проводити навчання тварин за спеціальними програмами. При цьому небезпечних собак не можна тримати без повідка та намордника навіть у зонах вигулу.

3. Господар повинен забезпечити безпеку своєї тварини, оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди, дорожнього руху при проходженні з твариною біля транспортних шляхів і при їх переході шляхом.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що протягом останнього тижня в Ізмаїльському загоні прикордонної служби проводилася перевірка службових собак. Кінологи демонстрували навички своїх підопічних: реакція на постріли, пошук зброї, боєприпасів, вибухівки, наркотичних речовин та затримання порушників кордону. Під час занять також відпрацьовували пошук та виявлення правопорушників по запаховому сліду їх затримання та конвоювання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися