Буквально за кілька днів атаки “шахедами” по Україні посиляться, — Наталя Гуменюк

Росія очікує на нову поставку озброєння

Наталя Гуменюк речниця ОК “Південь” в ефірі телемарафону попередила українців, зокмера і одеситів, що найближчими днями посиляться атами дронами, адже росія очікує оновлення постачання іранських “шахедів”.

“Однозначно, ми можемо констатувати, що в них є домовленості, є постачання, є плани продовжувати застосовувати дрони. Як правило, на південь запускають дрони зазвичай зі східного узбережжя Азовського моря і їхні розташування цих баз наразі не змінилися.

Військові закликають не нехтувати правила безпеки та спускатися до укриттів під час оголошення сигналу повітряної тривоги. 


Що робити під час атаки іранських дронів:

- Чуєте звук двигуна поряд — негайно прямуйте до укриття і залишайтеся там, доки мине небезпека.

- Обирайте місця далеко від військових та стратегічних об’єктів, адміністративних установ.

- Якщо немає можливості сховатися, дотримуйтесь правил двох стін, які повинні відокремлювати вас від небезпеки.

- Найкраще при можливій атаці — перебувати у спеціально обладнаному укритті. Якщо такого поблизу немає, ховайтеся у підвалах чи цокольних поверхах будинків, підземних паркінгах та переходах.

Що робити, якщо ви застали атаку на вулиці:

- Знайдіть будь-який виступ, заглиблення у землі чи канаву. Укриттям на вулиці також може стати бетонна сміттєва урна або сходи.

- Лягайте на землю і закрийте голову руками. Прийміть позу ембріона, розгорніться ногами у бік стрілянини, прикривши голову руками та відкрийте рот.

- Якщо знайшли приміщення, вибирайте місце в кутку і недалеко від виходу, щоб миттєво залишити будинок у разі попадання снаряда. Залишайтеся в укритті щонайменше 10 хвилин після завершення обстрілу, адже існує загроза його повтору.

- Не залишайтеся у транспорті під час обстрілу. Вийдіть та відбігайте подалі від дороги. І там знайдіть можливе укриття.

- Ховатися у під’їздах, під арками, на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій також небезпечно. Намагайтеся не ховатися за автомобілями чи кіосками.

Нагадаємо, що станом на ранок понеділка, 19 червня, у Чорному морі чергують три ворожих кораблі, серед яких на одному є крилаті ракети “Калібр”. В Азовському морі — один ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів. Загальний залп наразі складає до 16 ракет, повідомляє ВМС ЗСУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися