Поліцейські викрили серію крадіжок в Одесі: подробиці

Предметом їхнього злочинного посягання стали гаджети, велотранспорт та інше майно

Національна поліція в Одеській області затримала чотирьох одеситів, які скоїли крадіжки. За інформацією поліції, правопорушники наживалися на чужому майні: посягали на гаджети, велотранспорт та інше майно. 

Так, правоохоронці затримали чоловіка, який в маршрутці викрав у жінки мобільний телефон вартістю 3500 гривень. Потерпіла одразу звернулася до поліції, тому правоохоронці швидко знайшли злочинця. Як виявилось, чоловік вже встиг продати вкрадений телефон. Нині поліцейські встановлюють його місцезнаходження. Ще один містянин залишив без смартфона чоловіка, який після знайомства запросив його в оселю. Гість потайки забрав у господаря гаджет вартістю 8000 гривень і пішов геть. Про зникнення мобільного потерпілий повідомив правоохоронцям, і вони наступного дня розшукали зловмисника та з’ясували, що телефон він також продав.

До крадіжки вдався і 62-річний одесит. Чоловік викрав із двору багатоквартирного будинку велосипед. Коли власник велотранспорту дізнався про зникнення, одразу повідомив поліцію. За кілька днів правоохоронці розшукали правопорушника. Він пояснив, що двоколісник продав. 

А от 32-річний одесит потрапив у поле зору правоохоронців, коли демонтував з фасаду кафе у Прохорівському сквері зовнішній блок кондиціонера вартістю 40 тисяч гривень. Злякавшись відповідальності, зловмисник кинувся тікати, однак поліцейські швидко затримали його.

“За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, та замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються ч. 4 ст. 185 та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі строком від п’яти до восьми років”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині поліція затримала адвоката, депутата Херсонської районної ради, який обіцяв чоловіку за певну винагороду вплинути на рішення суддів районного суду стосовно його вироку. Адвокат ретельно ховав хабар: він поклав їх в спальний мішок і тримав в офісі. За інформацією оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та теруправління в Одеській області, 19 червня спільними діями Нацполіції в Одеській області, детективами НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали правопорушника на гаряму: під час отримання 2000 доларів США хабара.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися