Аграрії Одещини матимуть бронювання від мобілізації на період збору врожаю

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер зустрівся із агропідприємцями Одеського регіону

На Одещині розпочалася жнива, яка цього року проходить у складних умовах. Аби вирішити основні проблемні питання голова Одеської ОВА Олег Кіпер зустрівся із аграріями області. Більше 90 агропідприємців з усього регіону приїхали на зустріч. 

Як виявилось, одна з головних проблем - це гостра нестача професійних кадрів. Наразі у аграріїв не має трактористів, комбайнерів. Олег Купер підкреслив, що на цю проблему має звернути увагу і Центри зайнятості. Усіх бажаючих працювати запрошують спробувати. Додамо, що на сайті пошуку вакансій Work.ua зазначається, що в середньому зарплата тракториса в Україні - 20000 грн. 

Крім цього, голова Одеської ОВА зазначив, що на період збору урожаю, обладміністрація подбає про бронювання чоловіків від мобілізації. 

“Усі розуміють в яких надскладних умовах доведеться працювати, але ми впораємося! Особисто займусь питанням бронювання аграріїв від мобілізації на період збору урожаю, аби не було формальних відмов. Також маємо врегулювати та систематизувати пересування вантажного транспорту, аби полегшити трафік. Є ще низка нагальних питань, серед яких і зрошувальні системи, тому є над чим працювати”, - зазначив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одеській області розпочався збір урожаю. Загальна площа - більше 1 мільйона гектарів. Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації. 

Крім того, “Коментарі” повідомляли, що з 12 по 18 червня 2023 року, через морські порти Одещини експортували 438,1 тис. тонн агропромислової продукції. Це на 33% менше, ніж тиждень тому, зазначає УКАБ. Всього за цей тиждень було завантажено 9 суден, що на 4 одиниці менше, ніж попереднього тижня. Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів. Наразі судна очікують інспекцію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися