Аграрії Одещини дали старт “Жнивам 2023”

Одеський регіон один із найбільших хабів сільськогосподарської продукції в Україні

В Одеській області розпочався збір урожаю. Загальна площа - більше 1 мільйона гектарів. Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації. 

У відомстві зазначили, що Одеський регіон один із найбільших хабів сільськогосподарської продукції в Україні. І навіть незважаючи на агресію країни-терориста, регіон залишається лідером. Через повномасштабне вторгнення Росії на територію України, більше 70 країн у світі на межі голоду. Втім, в Одеській обласній адміністрації підкреслили, що завдяки програмі Президента “Grain from Ukraine Україна” наша держава продовжуватиме допомагати цим країнам адже кожен кілограм української пшениці – це чиєсь життя.

“Збір врожаю - відповідальне завдання, від якого залежить продовольча безпека як України і багатьох країн світу. Аграрії Одещини - наша опора, а ми їх підтримка. Тож бажаю, щоб і клімат, і погода, і настрій, і старання, і здібності сприяли процвітанню вашої справи. Ми зробимо усе від нас можливе, аби збір і експорт врожаю був максимально плідним і результативним”, - зазначив на нараді голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Раніше “Коментарі” розповідали, що міський голова Одеси Геннадій Труханов записав відеозвернення до одеситів та гостей міста. Мер порушив проблемне питання щодо продажу неповнолітнім алкогольних напоїв. Розважальні заклади, де діти можуть придбати собі випивку, Труханов назвав “внутрішнім ворогом”. За словами міського голови, це - злочин, який має жорстко каратися. Крім того, Труханов також підкреслив, що звернення міської ради вже отримали належну реакцію. Так, нещодавно, один заклад вже позбавили ліцензії на продаж алкоголю.

Нагадаємо також, що Одеська область вже стає хлібним хабом для півдня України. Про це заявив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі національного марафону “Єдині новини”. Він зазначив, що аграрії вже отримують перші врожаї. Крім того, експерти прогнозують, що об’єми будуть “непогані”. Братчук підкреслив, що така роль Одещині випала не просто так. Адже це один із наслідків підриву Каховської ГЕС російськими окупантами 6 червня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися