Одеса - хлібний хаб для півдня України

Аграрії Одещини прогнозують гарний об'єм врожаю

Одеська область вже стає хлібним хабом для півдня України. Про це заявив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі національного марафону “Єдині новини”. Він зазначив, що аграрії вже отримують перші врожаї. Крім того, експерти прогнозують, що об’єми будуть “непогані”. Братчук підкреслив, що така роль Одещині випала не просто так. Адже це один із наслідків підриву Каховської ГЕС російськими окупантами 6 червня.


Нагадаємо, що Херсонська трагедія вплинула не тільки на сусідні області, але й на жителів Румунії та Болгарії. Одеситам вже заборонили купатися у водоймах та не рекомендовано вживати рибу. Так, на Одещині протягом періоду з 7 по 15 червня 2023 року було заборонено продаж 455,5 кг солоної, копченої, в'яленої риби та морепродуктів через відсутність необхідних документів, що підтверджують їх походження. За порушення вимог безпеки харчових продуктів, було притягнуто до адміністративної відповідальності 87 осіб на загальну суму 5202,00 грн.


Раніше “Коментарі” писали, що епідемії холери на Одещині немає. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА. Проблем з питною водою також немає, всі показники в нормі. Проби морської води також покращилися. Наразі в місті готові 12 медичних закладів, які в разі необхідності, реагуватимуть на ті ризики, які існують у зв’язку з можливими інфекційними хворобами.


Також нагадаємо, що за даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі зросла удвічі порівняно з попереднім тижнем. Виявлено 110 випадків хвороби, у порівнянні з попередніми 56. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися