Одеські ветерани війни отримають компенсацію для придбання житла

На початок року в Одеській області було зареєстровано 41158 ветеранів війни

На компенсацію для придбання житла ветеранам війни у бюджеті одеської області заплановано майже 290 мільйонів гривень. Кошти призначені особам з інвалідністю 1-2 групи внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС та членам родин загиблих.

Про це повідомила Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

Станом на 1 квітня 2023 в обласному реєстрі осіб, яким призначено грошову компенсацію на придбання житла на загальну суму 289790 мільйон гривень, перебуває 118 сімей зазначених категорій. У 2023 рік у державному бюджеті на фінансування зазначеної програми передбачено 1 мільярд 734 мільйонів гривень, – розповіла Дементьєва.

Крім того, майже 100 мільйонів грошової компенсації на придбання житла особам, які брали участь у бойових діях на території інших держав, та членів їх родин. На 2023 у державному бюджеті на фінансування зазначеної програми передбачено майже 500 мільйонів гривень.

Тільки на початок року в Одеській області було зареєстровано 41158 ветеранів війни.

У єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебувуває 41158 ветеранів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". А саме – 5732 особи з інвалідністю внаслідок війни. В цю категорію входять ветерани АТО/ООС та російсько-української війни – 665 осіб. 24765 учасників бойових дій, 4118 учасників війни, 6528 членів сімей загиблого (померлого) ветерана війни, або 791 родин, - додала зазначила посадовиця.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині розпочалася жнива, яка цього року проходить у складних умовах. Аби вирішити основні проблемні питання голова Одеської ОВА Олег Кіпер зустрівся із аграріями області. Більше 90 агропідприємців з усього регіону приїхали на зустріч. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися