“Ми не віддамо наш будинок”: в центрі Одеси відбувся перформанс

Будинок в провулку Чайковського, 4 вже багато років потребує реставрації

Мешканці будинку за адресою Чайковського, 4 не один рік звертаються до мерії із проханням відреставрувати їх старий будинок. Втім, наразі міська рада планує визнати його аварійним. Про це повідомили в Українській Службі Інформації. 

Мешканці пам‘ятки архітектури в провулку Чайковського, 4 провели перформанс, щоб привернути увагу міської влади до їхньої ситуації. Вони вийшли на вулицю з плакатами, на яких можна побачити надписи: “Ми не віддамо наш будинок”, “Це перлина Одеси, яку треба відновити”.


“Вони нічого не роблять, не можуть зобовязати власника будівлі відремонтувати її, не пускають нас. На всі наші питання вони відповідають: “Ми нічого не знаемо”. Ми звертались 57 разів. З 1979 року його не ремонтували. Нам обіцяли, але ніхто нічого не робить”, – підкреслює Олена.

Опускати руки та здавати - це точно не варіант мешканці дому. Вони власноруч вже відремонтували горище, підвал, труби. У міської ради та ЖКГ просили щоб у будинку хоча б частково полагодили дах, стоки тощо, аби запобігти руйнуванню.

“Мене це дуже ображає, тому що це не справедливо. Я в цьому будинку живу 20 років, експерт який був каже, що стан квартир всередині нормальний. У нас не перекошена підлога, нема плісняви. Коли я заїхала, це був 2002 рік. Тоді були проблеми з підвалом, ми повністю замінили труби, висушили його, він тепер не протікає”, – розповідає Олена.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що психологічна підтримка людей, які виїжджають із тимчасово окупованих територій, необхідна кожному. Тому психологи ДСНС продовжують зустрічати евакуйованих херсонців. Для підтримки і допомоги в стресовому стані після пережитого, з переселенцями, які прибули до Одеси, спеціалісти спілкуються індивідуально. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися