На Одещині лікарі провели сучасну операцію з лікування варикозної хвороби

В Одеській області людей, які мають варикозні хвороби, більше ніж в Києві

Хірурги Болградської лікарні провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні. Про це повідомили в Болградській районній адміністрації.

“Такі операції проводитимуться планово, хворих багато. Це актуальна проблема для регіону. Тут набагато більше хворих із варикозними хворобами нижніх кінцівок, ніж у Києві, на Херсонщині. Це пов’язано і з кліматом, і з особливостями харчування. Тому поява апарату зі зварювання тканин необхідна і своєчасна", – розповів хірург Олександр Воронін.

Зазначимо, що метод біозварювання судин відноситься до категорії малоінвазивних операцій. У Болградській лікарні подібні операції виконуватимуться згідно з медичним пакетом хірургії одного дня. Це коли хворого госпіталізовано, прооперовано та виписано максимально в один день.

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.

Крім того, у 2022 році зареєстрували 1 550 000 тисяч звернень до сімейних лікарів медзакладів Одеси. Медичну допомогу можуть отримати як місцеві жителі, так і  внутрішньо переміщені громадяни. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  В медзакладах Одеси працюють понад 350 сімейних лікарів, з якими уклали декларації 537 224 одеситів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися