Міжнародної виставки Expo-2030 в Одесі вже не буде: які кандидати

На виборах у листопаді 2023 року розглядатимуться три кандидатури на участь Expo-2030

Україну виключили з переліку претендентів на проведення міжнародної всесвітньої виставки Expo-2030. Одеса була головним кандидатом від країни. 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Генеральної асамблеї Міжнародного бюро виставок (BIE) 20 червня, повідомляється на сайті організації.

Під час засідання державам-членам представили висновки дослідницьких місій, які оцінювали проєкти проведення на Всесвітньої виставки Expo 2030. Після цього країни-члени організації проголосували за збереження у переліку трьох претендентів, які Виконавчий комітет вважав вдалими та такими, що відповідають правилам організації.

У підсумку, до фінальної стадії відбору країни-господаря World Expo 2030 увійшли проєкти від Південної Кореї (Пусан), Італії (Рим) та Саудівської Аравії (Ер-Ріяд). Остаточне рішення про обрання країни, яка прийматиме Expo 2030, ухвалять у листопаді 2023 року. 

Зазначимо, в Одесі представили макет виставкового комплексу EXPO 2030, який міг розташовуватись на землях "поля зрошення". Якщо б заявка Одеси була переможною, цей комплекс розмістили на площі 200-300 гектарів.

Більше про виставку 

Всесвітня виставка або Експо — міжнародна виставка, яка є символом індустріалізації і відкритим майданчиком для демонстрації технічних і технологічних досягнень. Раніше цей історичний захід подарував планеті Ейфелеву вежу, двигун Дізеля, телефон, друкарську машинку та безліч інших винаходів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що українська делегація захищала заявку Одеси як кандидата на проведення EXPO 2030.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися