Одеський художній музей перейменували

Музей отримав нову назву без надання імені Олександра Ройтбурда

Одеський художній музей перейменували в Одеський національний художній музей. 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні сесії Одеської обласної ради 23 червня.

За указом Президента Володимира Зеленського статус національного музей отримав у жовтні 2021 року. Також Зеленський в указі запропонував Одеській облдержадміністрації спільно з Одеською обласною радою опрацювати питання щодо присвоєння музею імені Олександра Ройтбурда.

На сайті облради до цього зареєстрували альтернативний проєкт рішення про перейменування музею в "Одеський національний художній музей імені Олександра Ройтбурда". Проте на сесію обласної ради він не потрапив.

Українського художника та директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда не стало 8 серпня 2021 року. Наприкінці 2017 виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року тодішній голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 15 червня Історико-топонімічна комісія завершила свою роботу, яка розпочалася 22 травня. Вона вислухала численні пропозиції щодо перейменування вулиць та кладовищ у місті Одеса.



Джерело: https://oblrada.od.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися