На Одещині оселилися червонокнижні птахи з окупованого заповідника

Огар моногамний птах і вибирає партнера на все життя

До національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли червонокнижні моногамні птахи огари.  Ці птахи раніше дуже рідко з’являвся в національному природному парку.

Про це повідомляє еколог Іван Русєв. 

Огари до Тузлівських лиманів, імовірно, прилетіли з заповідника "Асканія-Нова", який зараз знаходиться під окупацією. Птахів ще називають червоною качкою через цегляно-червоний колір пір'я.  Шия і голова цих птахів дещо світліше, ніж тулуб. Іноді зустрічаються особини з білою головою.

Огар - птах дуже крикливий. Його голос різкий і неприємний та нагадує гусячий.  Проте огар моногамний птах і вибирає партнера на все життя. Вони живляться в нацпарку як рослинною, так і тваринного походження їжею. Живляться ці пернаті як рослинною, так і тваринною їжею. В їхньому меню трави, молоді пагони, злаки, насіння, а також комахи, рачки, личинки, молюски, риби і жаби. Тож їжу можуть знайти як у воді, так і на суходолі.

Наразі в Нацпарку зареєстровано кілька груп огарів. За оцінками вчених усього цих птахів тут близько півтори сотні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на піщаному пересипі між Чорним морем та лиманом Шагани помітили самця рідкісного перелітного птаха - пісочника морського, чи зуйок. На його ніжках були помічені кільця. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися