По Одещині вночі ворог випустив дві ракети типу “Калібр”, — ОК “Південь”

На щастя, обійшлося без людських втрат

Вночі 24 червня окупанти двічі атакували ракетами південні регіони України. Як повідомили в Оперативному командуванні “Південь”  ворог використовував стратегічну авіацію з Каспію, випускав ракети типу Х-101/555. 

На світанку росіяни вдарили по Одещині “Калібри”. Як зазначили в ОК “Південь” одну ракету збили під час повітряного бою, інша впала на відкриту територію. Вибуховою хвилею пошкодило складську будівлю. На щастя, обійшлося без загиблих. 

Крім того, у відомстві повідомили, що над Херсонщиною та Вінниччиною сили ППО знищили по одній ракеті, над Миколаївщиною – 2, над Кіровоградщиною – 3.

Через падіння уламків збитої ворожої ракети в Вінницькому районі спалахнула нежитлова будівля. Пожежу ліквідували. Люди не постраждали. У Кропівницькому уламки збитих ракет пошкодили кілька будинків, але також обійшлось без людських втрат.

Обстріли Одещини: 

10 червня держава-терорист черговий раз атакувала Одещину та зокрема й Одесу дронами-камікадзе "Shahed-131/136". Всі безпілотники були знищені, проте через падіння уламків в одній із багатоповерхівок міста сталося загоряння. На жаль не обійшлося без жертв.

14 червня вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.  Про це повідомляє Одеська ОВА. Сили ППО збили три ракети, але є і влучання. Ця атака призвела до загибелі трьох невинних людей і поранення 13 осіб. Житловий комплекс, навчальний заклад, бізнес-центр, кафе та крамниці в самому серці Одеси постраждали від обстрілу. У результаті цих пошкоджень, шестеро людей, включаючи двох охоронців і мешканців сусіднього будинку, отримали поранення.

15 червня вночі окупанти в черговий раз атакували Одещину безпілотниками. За попередньою інформацією в бік міста та області було запущено 13 БпЛА типу Shahed 136/131. Про це розповів речник УДАП Сергій Братчук в ефірі телемарафону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися