У Чорному морі збільшилася кількість кораблів РФ, — Наталя Гуменюк

Наразі рівень загрози залишається надзвичайно високим

Станом на ранок 24 червня у Чорному морі залишається дев'ять російських кораблів. Про це повідомила речниця Обʼєднаних Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що вночі на чергуванні перебували лише 2 підводних ракетоносії, які були споряджені вісьмома “Калібрами”, але на ранок ситуація змінилася. Ворог додав ще один надводний ракетоносій, а три ракетоносії продовжують чергування. 

“Корабельне угруповання збільшено до 9 одиниць. Загальний залп може сягати до 16 „Калібрів”. Це говорить про те, що напруження буде тривати. Рівень загрози залишається надзвичайно високим”, — зазначила речниця ОК “Південь”.

Крім того, у Військово-морських силах Збройних сил України повідомили, що в Азовському морі наразі перебуває 1 ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 16 ракет.

Ба більше, у відомстві підкреслили, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вночі 24 червня окупанти двічі атакували ракетами південні регіони України. Як повідомили в Оперативному командуванні “Південь” ворог використовував стратегічну авіацію з Каспію, випускав ракети типу Х-101/555.  На світанку росіяни вдарили по Одещині “Калібри”. Як зазначили в ОК “Південь” одну ракету збили під час повітряного бою, інша впала на відкриту територію. Вибуховою хвилею пошкодило складську будівлю. На щастя, обійшлося без загиблих.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися