Укриття в Одесі намагаються передати у комунальну власність

Існує понад 13 укриттів, які необхідно передати на баланс міста - Труханов

Міський голова Одеси Геннадій Труханов та начальник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер провели виїзну робочу зустріч. Основне питання, яке обговорювалось, це спрощення процедури передачі сховищ з державної власності в комунальну.

Геннадій Труханов повідомив, що наразі один з першочергових об'єктів, про які йде мова, це укриття, що знаходиться поряд з головним офісом надання адміністративних послуг та міською адміністрацією на вулиці Косовській. Юридично воно не має власника, але фактично належить підприємству-банкруту ВАТ “Краян”.

“Міська рада надала згоду на прийняття цього укриття в комунальну власність на сесії ще в 2017 році - тобто, майже шість років тому. Більше того: ми маємо ще 13 аналогічних об'єктів державної власності. Виділяти на них кошти та наводити порядок ми не можемо, доки не буде завершена процедура передачі укриттів місту”, - сказав Одеський міський голова


Труханов підкреслив, що Одеська мерія вже підготувала звернення до центральних органів виконавчої влади з ініціативою щодо внесення відповідних змін до законодавства України.

Крім того, міський голова зазначив, що спрощення процедури передачі сховищ з державної власності в комунальну дозволить повноцінно облаштувати дані обʼєкти та обслуговувати їх в подальшому.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вночі 24 червня окупанти двічі атакували ракетами південні регіони України. Як повідомили в Оперативному командуванні “Південь” ворог використовував стратегічну авіацію з Каспію, випускав ракети типу Х-101/555.  На світанку росіяни вдарили по Одещині “Калібри”. Як зазначили в ОК “Південь” одну ракету збили під час повітряного бою, інша впала на відкриту територію. Вибуховою хвилею пошкодило складську будівлю. На щастя, обійшлося без загиблих.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися