Експорт з Одеської області збільшився на 72,52%, а імпорт – на 46,8%

Зовнішньоторговельні операції проводилися із партнерами із 147 країн світу

Частка Одеського регіону у загальному обсязі експорту товарів країни становила 6%. Це означає, що Одещина посідає 4 місце серед регіонів України. Про це повідомляє Головне управління статистики в Одеській області.

Так, експорт товарів становив 801,6 млн. доларів, імпорт – 727,2 млн. доларів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року експорт збільшився на 75,2%, імпорт – на 46,8%. Позитивне сальдо склало 74,4 млн. доларів. 

Найбільше експортують: 

- зернові культури (51,7%); 

- жири та олії тваринного або рослинного походження (17,3%); 

- насіння і плоди олійних рослин (12,7%).

Основу структури імпорту товарів становили: 

- палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки (24,3%); 

- електричні машини (12,4%); 

- їстівні плоди та горіхи (8,0%).

Зазначимо, що частка підприємств Одеської області в загальному імпорті товарів України становила 3,6% – 6 місце серед регіонів нашої держави.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що міський голова Одеси Геннадій Труханов та начальник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер провели виїзну робочу зустріч. Основне питання, яке обговорювалось, це спрощення процедури передачі сховищ з державної власності в комунальну. Геннадій Труханов повідомив, що наразі один з першочергових об'єктів, про які йде мова, це укриття, що знаходиться поряд з головним офісом надання адміністративних послуг та міською адміністрацією на вулиці Косовській. Юридично воно не має власника, але фактично належить підприємству-банкруту ВАТ “Краян”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися