Віцемер Дмитро Жеман пообіцяв, що в Одесі завершать капітальний ремонт ліфтів

Одеса потребує капітального ремонту для 1800 ліфтів у місті

На початку травня на засіданні сесії Одеської міської ради депутати проголосували за виділення коштів на капітальний ремонт 100 ліфтів в Одесі. Втім, наразі на сайті Прозорро досі не опублікували тендери. Одеський депутат та урбаніст Петро Обухов на черговому засіданні Виконкому міської ради поставив запитання щодо того, чи встигнуть до кінця року все ж таки замінити аварійні ліфти. 

“Вже зараз закінчується червень, а тендерів ще нема. А поки тендери, поки проєкти, то часу до кінця року може й не вистачити.  На сьогоднішній сесії я нагадав про цю ситуацію. Віцемер Дмитро Жеман пообіцяв, що все буде зроблено цього року. Багато одеситів дуже цього чекають”, - написав Обухов. 


Зазначимо, що Одеса потребує капітального ремонту для 1800 ліфтів у місті. Привести їх до ладу обійдеться бюджету у 2,7 млрд гривень.

Нагадаємо, що директора департаменту міського господарства Наталія Мостовських повідомила, що місто може виділяти гроші тільки на капітальний ремонт та заміну ліфтів. Підтримання робочого стану та поточний ремонт згідно з законом мають виконувати ОСББ або домоуправлінні компанії разом із мешканцями будинку.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що перші платні дороги в Україні можуть з'явитися в Одеській, Дніпропетровській, Київській, Львівській, та Полтавській областях. Про це заявив голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм на круглому столі "Транспорт, логістика та інфраструктура", який відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

“Коментарі” також повідомляли, що частка Одеського регіону у загальному обсязі експорту товарів країни становила 6%. Це означає, що Одещина посідає 4 місце серед регіонів України. Про це повідомляє Головне управління статистики в Одеській області. Так, експорт товарів становив 801,6 млн. доларів, імпорт – 727,2 млн. доларів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року експорт збільшився на 75,2%, імпорт – на 46,8%. Позитивне сальдо склало 74,4 млн. доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися