Одеса увійшла до антирейтингу з підготовки укриттів: подробиці

Посадовці відповідатимуть за неготовність укриттів - рішення РНБО

За результатами перевірки визнано незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів в Одесі. Про це повідомили на засіданні Ради національної безпеки та оборони. Крім Одещини, незадовільний стан укриттів визнали також у Києві, Харкові, Дніпрі, Херсоні, Миколаєві, Чернігові, Сумах, Конотопі (Сумська область), Білій Церкві (Київська область), а також у Запорізькій області. 


РНБО доручила уряду, обласним і місцевим органам влади вжити заходів для притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, під відповідальністю яких знаходяться укриття в незадовільному стані, та забезпечити системні перевірки сховищ стратегічного значення. 

“Обласним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування РНБО доручила привести у готовність наявні укриття, забезпечивши цілодобовий безперешкодний доступ до них. Також має бути передбачений онлайн-доступ до інформації про укриття, які працюють. Завданням місцевої влади є й нарощування фонду захисних споруд з метою забезпечення укриттями 100% жителів, зокрема шляхом будівництва укриттів модульного типу та пристосування до цього споруд підземного простору”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що частка Одеського регіону у загальному обсязі експорту товарів країни становила 6%. Це означає, що Одещина посідає 4 місце серед регіонів України. Про це повідомляє Головне управління статистики в Одеській області. Так, експорт товарів становив 801,6 млн. доларів, імпорт – 727,2 млн. доларів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року експорт збільшився на 75,2%, імпорт – на 46,8%. Позитивне сальдо склало 74,4 млн. доларів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися