На Одещині лікарі зафіксували чотири випадки отруєння рибою за добу

Усі пацієнтки були госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості

Після вживання риби чотирьох жінок в стані середньої важкості доправили до лікарень Одещини. У пацієнток діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт та харчову токсикоінфекцію. Про це повідомили у пресслужбі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з викликів надійшов із Великомихайлівської громади, другий — з Кодимського району, третій — з Авангарду, а ще один випадок стався в Одесі. Усі чотири пацієнтки, у тому числі одна вагітна, були доставлені до лікарні.

“В Одеській області діє заборона на купання у відкритих водоймах та на вилов риби. Також діє застереження щодо вживання риби та морепродуктів невідомого походження. Закликаємо вас суворо дотримуватися рекомендацій та не наражати себе та своїх близьких на небезпеку”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі 23 червня до лікарні з передозуванням алкоголем забрали трьох підлітків. Виклик на номер Єдиної оперативної диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов з одного з клубів Одеси. Як виявилось, троє підлітків отруїлись алкоголем. На місці лікарі надали пацієнтам необхідну допомогу та госпіталізували неповнолітніх в стані середньої ступені важкості в лікарні міста.


Крім того, протягом тижня в Одесі зареєстровано 18 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19, що майже вдвічі менше, ніж минулого тижня. Про це повідомляє Одеська міська рада. Лікарі також підтвердили одужання 8 пацієнтів. Так, у стаціонарі міської клінічної інфекційної лікарні проходять лікування 5 пацієнтів, яким діагностовано COVID-19, у дитячій міській клінічній лікарні №3 — одна дитина. На самоізоляції вдома перебувають 24 пацієнти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися