Не сплатив за воду — будеш без авто: як боротимуться з боржниками в Одесі

Одесити заборгували “Інфоксводоканалу” понад 450 мільйонів гривень

У Верховній Раді був внесений законопроєкт, який має на меті заборонити боржникам за комунальні послуги покупку автомобілів. Ініціатива походить від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який вважає, що такий закон сприятиме швидшому виконанню судових рішень і поліпшить роботу Єдиного реєстру боржників. 

Про це повідомляє Інфоксводоканал. 

Одним з ефективних інструментів протидії недобросовісним неплатникам комунальних послуг стане заборона реєстрації автомобілів. Якщо під час обов'язкової перевірки ім'я потенційного власника автомобіля знайдеться у Єдиному реєстрі боржників, йому буде відмовлено у реєстрації транспортного засобу.

Зараз чинне законодавство спрощує процедуру розгляду судових справ щодо боржників за комунальні послуги. Судові слухання проводяться без участі відповідача, тривають недовго, а рішення негайно передаються державним або приватним виконавцям. Останні, своєю чергою, протягом одного робочого дня блокують банківські рахунки та платіжні картки боржників.

Наразі борг перед "Інфоксводоканалом" від одеситів перевищує 450 млн гривень. Щодня юристи підприємства подають до суду приблизно 150 позовних заявок стосовно боржників. Понад 4000 неплатників водопостачання були позбавлені можливості використовувати платіжні картки. Філія "Інфоксводоканал" закликає споживачів утримуватися від накопичення боргів, щоб уникнути випробувань новими методами боротьби з боржниками.

Нагадаємо, тисячі одеситів, які накопичили борги за послуги з водопостачання та водовідведення, можуть незабаром зіткнутись з блокуванням своїх платіжних карток. З початку травня набули чинності зміни до Закону України "Про виконавче провадження", що дозволяють застосовувати арешт на картки, розрахункові рахунки та списувати кошти з них для погашення заборгованостей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

26 червня 2023, 19:49

Когда рада запретит использовать весь транспорт без глушителей на улицах городов?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися