Чорне море потроху очищується, але купатися все ще небезпечно для здоров'я

Фахівці моніторять спалахи інфекційних захворювань: гострих кишкових інфекцій, ботулізму, холери, лептоспірозу

Санепідситуація в Одеському регіоні через підрив Каховської ГЕС перебуває на постійному контролі. Чорне море очищується, але загрози для здоров'я залишаються. 

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

З 19 по 25 червня досліджено 129 проб із зовнішнього середовища: морська вода – 59 проб, прісна вода – 29 проб, стічні води інфекційних стаціонарів – 41 проба, морепродукти – 1 проба. Із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені. У відібраних пробах морської води на пляжі "Ланжерон" зафіксоване перевищення завислих речовин у 3,0 рази. Питна вода відповідає відповідає нормам.

Зазначимо, що кілька днів тому моніторинг показував значно гіршу картину. Було зафіксовано збудників різних захворювань, у тому числі холероподібні вібріони.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одеському узбережжі зафіксували цвітіння води. Це небезпечні процеси, які можуть призвести до доволі поганих наслідків. Також у море течія продовжує приносити небезпечні "сюрпризи" з дна Каховського водосховища.

Після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися