Солоність води Чорного моря вирівнюється, - Олег Кіпер

Купатися та ловити рибу в Чорному морі категорично заборонено

Солоність води на Одещині вирівнюється. Крім того, голова Одеської військової адміністрації підкреслив, що через тиждень показники взагалі мають прийти в норму. Біохімічні показники також в нормі. Втім, з’явилася нова проблема. 

“Але маємо іншу проблему — цвітіння Чорного моря через потрапляння забруднених вод, принесених течією після ворожого підриву Каховської ГЕС. Фіксуються заморні явища, знищення тваринного і рослинного світу, тобто фактично екоцид”, — зазначив Кіпер та додав, що заборона на купання та вилов риби досі чинна.

В Одеській обласній адміністрації наголошують, що купатися та ловити рибу в Чорному морі категорично заборонено. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вперше за 5 років представники Одеського рибоохоронного патруля зафіксували появу молоді руського осетра від цьогорічного природного нересту. Про це повідомили на сторінці відомства. Також там зазначили, що в результаті наукових ловів відмічався і скат білуги. Начальник Управління Держрибагентства у Одеській області Вячеслав Грибенко підкреслив, що це перші результати програми “Осетрова варта”, яка проходить останні декілька років в місті Вилково. Головна мета цього проекту - це відновити популяцію осетрових на Одещині.

Нагадаємо, що в Одесі та області на завтра 28 червня оголошено штормове попередження І рівня (жовтого) небезпечності. Синоптики прогнозують грозу, під час грози шквальний вітер, 15-20 м/с. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  В Одеській міській раді закликають одеситів та гостей міста бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/1892


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися